Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, september 22, 2009

Sälj hela skiten.


















Höstens ABF-katalog damp till slut ner i lådan. Med bl. a filosofi-cafeer runt om i stan. Där man får träna sig att diskutera förutsättningslöst. I Bredäng, Husby, Hökarängen, Horsntull m.fl.

Men i kväll var det drag på Sveavägen. Samtliga författare till boken "Sälj hela skiten" var där. Om konsekvenserna av den oerhört omfattande utförsäljningen av allmänn-nytta. Bostäder, sjukvård, omsorg.
Inte visste jag att det var i den omfattningen.
Inte visste jag hur mycket av våra skattepengar som hamnar i privata fickor.
Inte hade jag till fullo förstått vilka konsekvenser det får för den solidariska välfärdspolitiken.

Josefin Brink är ett yrväder i ordets bästa bemärkelse. Maken till brandtal har jag aldrig hört. Om t.ex det fullständigt orimliga i att hänvisa Agda 87 i Nacka , i behov av hemtjänst, till en katalog med 50 entrepenörer. Som alla bedyrar sin förträfflighet. Att majoritet av de här aktörerna totalt nonchalerar fackliga rättigheter och är mer eller mindre ekonomiska brottslingar är inget Nacka kommun tar ansvar för. Agda får själv göra en polisanmälan.

Här krävs lite civilkurage. Så att man vågar ta diskussionen på jobbet.
Kejsaren är naken.

6 kommentarer:

RL sa...

Jag fick ett utbrott på BSs blogg och anses där nu av en del människor inte vara riktigt som man ska vara. Jag vill att mitt uppträde, som vilken estradör som helst ska ha en viss inverkan.

Efter att jag insett att vi delar en del grundläggande värderigar. Fungerar mina utbrott?????

Ett rymskepp närmar sig Jorden, men tvekar att landa här. Detta är en mycket kyligare betraktelse som kommer, när tillfälle kommer!

ERIC SECHER sa...

All kommunikation är svår. Var och en i sin föreställningsvärld. Trots allt fäktande är det väldigt sällan man bevittnar (åtminstone så det syns) att folk tar intryck av varandra. Ville sätta fingret på det med "kostymbytet" till MK.
Ärligt - tror att din desperata attityd skrämmer bort mer än det lockar till replik.
Gå i Lasse Bergs fotspår istället vet ja. Predika en usrsprunglig ordning med ett smile på läpparna.

RL sa...

Tack, för att du ej har låtit dig skrämmas bort OCH även låtit dig lockas till replik!
Predika en ursprunglig ordning (som syftar framåt) med ett smile på läpparna.
Jag ska göra ett försök och evenuellt så provkör jag på denna sida, jag antar att det är OK. Det kommer att ta ett par veckor.

Anonym sa...

Eventuellt!

ERIC SECHER sa...

Kör så det ryker !

Monica sa...

Det är skrämmande hur jag ofta, i olika sammanhang, tänkt just på den sagan, "Kejsarens nya kläder", och undrat vem som skall våga skrika att kejsaren är naken... Inga goa vibbar eller bra tecken...