Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, oktober 26, 2009

Självkännedom


Vi har hemläxa i Humanistisk medicin.
Att läsa sida efter sida om vårdandets konst frestar på. Varje påstående följs av en gardering eller en reservation.
De hundra sidorna avslutas dessutom med att utövandet av vårdandets konst måste vara omedelbart och bortom allt teoritiserande..
Ett kärt tema på kursen är vikten av självkännedom, en förutsättning om man vill bli duktig i vårdandets konst.
Igår fick jag chansen till ökad självkännedom. Så här löd nämligen en anonym kommentar på Birger Schlaugs hemsida:

förvånas ständigt över sechers tolkningar som verkar som att han känner sig hotad ständigt och jämt. birger (eller någon annan) kanske inte försöker övertyga någon, bara säga vad han tycker.


I tur och ordning blir jag: förvånad, ledsen, sårad, förbannad, undrande, sårad igen, förbannad igen, mer undrande. Och till sist självkritisk. Kan det ligga nånting i vad han/hon skriver ? Hotad kanske inte riktigt träffar (?), men handen på hjärtat, nog har jag försökt sticka ut och göra mig lite märkvärdig, kanske rentav försökt imponera på storbloggaren. Så istället för att stämma in i hurraropen, som jag för det mesta vill göra, har min narcissistiska störning levererat skruvade anmärkningar ?


(Kärt ämne.Narcissus, 30 december 2006.)

4 kommentarer:

RL sa...

Jag är heller inte riktig som man ska vara. Titta på mina inlägg på Klotet, så kommer du att känna dig nästan normal, som du som tänkande person alltid får nöja dig med!!!

RL sa...

Jag har alltid drömt om att dra min kos med min stam och leva på Jordens villkor med andlighet och kyrka och ceremonier och danser och i skydd av jordens lagar som stiftas av kosmopoliternas förening som ensam förfogar över de maktmedel som erfordras för att lagarna ska efterlevas.
Kosmopoliternas andar ska naturligtvis hela tiden upplivas och uppdateras av rebellerna i världen som uppmuntras av skola och föräldrar. Och nu går världen sin gilla gång tack vare E och R som vågat visa hur illa det står till och genom enträget arbete till och med har fått storflockarna att inse sin skadliga inverkan på Jorden och dess framtid!

Nästa vecka kommer:

"The birth of the eart!"

Roland sa...

Eller om ni vill:
Kommer, kommer ej:

THE BIRTH OF THE EARTH

Anonym sa...

Erich. Jag minns den där kommentaren. För att jag reagerade på dess märklighet. Brukar gilla dina uppfriskande inlägg på Schlaugs blogg, och du ger sannerligen inte intryck av att vara hotad. :-) Snarare dess motsats. Du ger intryck av att ha en ödmjuk och icke-dömande inställning till det mesta. En ovanligt laid back och "ohotad" attityd alltså.