Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, juli 05, 2010

Det omätbara




Det var rätt beslut. Att ta vägen om Galärparken, trots värk lite varstans efter seglingen.
Nog är det intressant att Parkteatern slår publikrekord en söndagkväll med en föreställning som handlar om jämlikhet och solidaritet.
Första halvan kanske är lite överlastad med citat och förebilder, vars fotografier hängs upp i klädnypor på ett klädstreck, bland andra Wilkinsson och Pickett ( Jämlikhetsanden).
Andra halvan är mer personlig. Höjdpunkten är när Kruse går runt bland publiken och delar ut sånghäften samtidigt som han berättar om hur folk mitt i stan tömde kontor och restauranger på mjuka kuddar, som de la på gatan utanför. På en balkong några trappor upp höll nämligen två treåringar, i förädrarnas frånvaro, på att klättra över räcket.
Vi är inte enbart själviska, som markandsekonomerna/nyliberalerna vill få oss att tro. Vi är lika mycket osjälviska och altruistiska. Om vi inte varit det hade vi aldrig överlevt som art, med vår upprätta gång och klena hörntänder. Så självklart egentligen ? ( Lasse Berg )
Jonas Kruse är en riktigt jämlikhetsande på scen. ( För att testa oss ber han om pengar till en korv, vilket han naturligtvis får.. budskapet har gått hem )
Nu drar Jacob Hirdwalls hälsobringande inlägg vidare till Almedalen. Lycka till.

www.detosynliga.se
www.jonaskruse.nu

Inga kommentarer: