Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

onsdag, december 29, 2010

Koka gröt


Har lagt märke till:
Om man kokar gröten på sexan, så bränner den ofelbart vid, hur man än rör och passar. Och sen tar det en god stund att få kastrullen ren.
Om man istället kokar gröten på fyran, så sköter den sig nästan själv, grötflingorna sväller långsamt utan att stressas av värmen underifrån.
Det är väl ungefär så det känns för det mesta. Man skruvar gärna upp till max, och tror det skall gå så fort och bli så bra. Men det går inte fortare, och det blir inte bra. Och under tiden mår man dåligt.
Minsta bemödande. Fyran, inte sexan.
WabiSabi och Taoism
Wu-wei.

2 kommentarer:

Realist sa...

God mat tar tid att laga.

Kvalité tar tid.

Man ska inte ha för bråttom.

Allt har sin tid.

/ Realist

ERIC SECHER sa...

"Allt har sin tid" ?
Just nu gäller "människan står över och klarar sig bra utan naturen". Det har haft sin tid några hundra år. Hur länge till ?
Eller det kanske blev en felskrivning ? "Allting TAR sin tid" ?
/Eric