Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, november 11, 2010

Engagemang

Engagemang -  morgon, middag, kväll.

Morgon. Ingrid Eckerman, pensionerad allmännläkare, ordförande i Läkare för miljön, redogjorde för "mitt engagemang", som startade redan i tidig tonår. Smittsamt. Men det tog hus i helvete, när hon med ett stapeldiagram påminde om hur välbetalda läkare faktiskt är. Kom att tänka på mycket vill ha mer.
Middag. Kliniken skall gästas av beställare och politiker. Verksamhetschefen är angelägen om att vi kan göra en bra "dragning", så angelägen att han kommer in under pågående operation för att diskutera finslipning av detaljerna. Engagemang - för patienterna, ekonomin och sjukhuset överlevnad.
Kväll. Nisse Simonsson, pensionerad kirurg från Östersund, författare och föredragshållare, drar fulla hus(700) på Åsö gymnasium - Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra ?  Det handlar om mat, motion och sömn. Och en positiv inställning. Låter för enkelt. Men Nisse är nyfiken, prestigelös, rejält påläst, och mycket underhållande. Det mesta av Fredrik Lindström, Lasse Berg och Martin Ingvar får han med. Förenkla så mycket det går, men inte mer (Einstein).

Inga kommentarer: