Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, mars 09, 2010

Sämst i klassen


För närvarande håller vi lite extra utkik efter upplysningar om Ghana.(Å)
Svd har ett uppslag kallat efterbörsen. Idag handlar det om de svenska volontärerna Michaela och Erik, som engagerat sig i den ghanesiska byn Buduatti.
Nu samlar de pengar bl.a till ett skolbygge.
Det handlar inte o att känna sig som en bättre människa. När man har varit där finns inget alternativ, man vill hjälpa dom. För fyra hundra kronor i månaden kan vi till exempel anställa en lärare, säger Michaela.
I faktarutan om Ghana, ett av Afrikas mest välordnade länder, står det att 40 % av befolkningen saknar tillgång till sjukvård, var femte invånare saknar tillgång till vatten och vart fjärde barn är undernärt.

I högerkolumnen på samma uppslag får Leif Petersen ordet i en Till Sist-krönika. Krönikören framhåller att Sveriges BNP-utveckling under 2009, trots låga räntor, placerar oss i strykklass tillsammans med Grekland, Lettland och Rumänien, och slagna av krisländer som Spanien, Portugal och Litauaen. Låter illa.
Sneglar tillbaks på faktarutan om Ghana. Utebliven tillväxt betyder att vi får nöja oss med det vi har. Sjukvård till alla, vatten till alla och inga undernärda barn. Är det så illa ?

Inga kommentarer: