Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

onsdag, januari 18, 2012

Sluta skämmas



Man skall vara sann mot sig själv. Det är sant. Men inte alltid så lätt, eftersom alla också har ett behov av att känna gemenskap.
Under många år har mina värderingar flyttat vänster ut. Tvärs emot samhället, och nästan alla i min omgivning. I umgänget kan jag inte skryta med något större mod att stå för det, ens när tillfälle funnits. Därav bloggen ?
Att uttrycka sympatier för vänsterpartiet betraktas i min omgivning som naivt och ansvarslöst, nästan lite skrattretande. Om någon lyssnade på riksdagens partiledardebatt idag så kan kan jag tänka mig att en och annan fick skrattet i halsen. Jonas Sjöstedt har en attityd, ett engagemang och ett tilltal som inger förtroende. Och en vision av något annat än "500-mer-i-plånboken".
Dags att sluta skämmas, jag är i gott sällskap.

Sjöstedt i partiledardebatt.

7 kommentarer:

Realist sa...

Eric! Du skriver citat:

"Man skall vara sann mot sig själv. Det är sant"

"Men inte alltid så lätt, eftersom alla också har ett behov av att känna gemenskap"

Skilj på sann & falsk gemenskap.

Om man inte är sann mot sig själv, utan gör sig till för att passa in i en gemenskap, så blir det en falsk gemenskap för en själv. Är det gemenskap?

/ Realist

Onkel Olof sa...

Sjöstedt blir nog spiken i kistan för socialdemokraterna. Tror inte han tar röster från högern...

Onkel Olof sa...

sen ska man aldrig skämmas för sina åsikter. Det är ju den demokratiska grunden att vi faktiskt inte tycker samma.

ERIC SECHER sa...

Realist,
Håller med. Men för de allra , allra flest gäller hellre falsk gemenskap än ingen alls.

Olof,
Får väl se … När MP blev av med flum-spöket tog de röster från alla läger. Om V slutgiltigt blir av med k-spöket så kanske även borgerliga väljare blir mottagliga.
Klart man inte ska skämmas. Men uttrycket "politisk korrekt" är en realitet. SD-anhängare (m.fl) kan säkert vittna om konsekvenserna av att öppet stå för sina åsikter. Och inte så sällan möter man människor som i förtroende berättar att de håller inne med sina åsikter, rädda för hur det ska uppfattas. Det kanske inte är så lätt som det kan låta, att stå för sina åsikter.

Onkel Olof sa...

Som arbetandes i en politiskt styrd organisation, kan jag säga att personlig kompetens och intresse, ofta slår politisk ideologi och partifärg.

Sa han som röstade på olika partier i kommunal- och riksdagsval :)

Realist sa...

Eric! Jag uppfattar det som att du är en av dem citat:

"Under många år har mina värderingar flyttat vänster ut. Tvärs emot samhället, och nästan alla i min omgivning. I umgänget kan jag inte skryta med något större mod att stå för det, ens när tillfälle funnits. Därav bloggen ?"

/ Realist

ERIC SECHER sa...

" En av dem " ?