Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, augusti 28, 2011

Varning för invandring (3)



I ett försök att förstå varför min naiva inställning till invandring kan uppfattas som "samvetslös" och i avsaknad av "moraliskt fundament" känns det rimligt att börja med SD:s partiprogram.

Nedan har jag listat, ordagrant, det jag "fastnade" för. Någon annan kanske hade valt andra citat.
Vilket, för vilken gång i ordningen (?), visar att var och en ser världen med sina ögon ?



Det primära målet med Sverigedemokraternas politik är att återupprätta en gemensam nationell identitet och därmed också en stark inre solidaritet i det svenska samhället.

Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk.

Partiet tar avstånd från mångkulturalism. Med mångkultur avser Sverigedemokraterna ett samhällsystem där främmande kulturer jämställs med, eller värderas högre än, ursprungskulturen.

Den mångkulturella samhällsordningen är idag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållningen och stabiliteten.

Invandrarna skall anpassa sig till det svenska samhället, inte tvärtom.

Vårt (SD:s) land är ett land som präglas av hänsyn och trygghet.

I dagens Sverige utgör den grova brottsligheten det kanske största hotet mot medborgarnas trygghet.

Vid asylpolitikens utformning skall betydligt större vikt läggas vid svenska intressen och det svenska samhällets mottagningskapacitet samt den enskilde asylsökarens förutsättningar att smälta in (assimileras) i det svenska samhället.

Alla uppehållstillstånd som tilldelas nytillkomna utlänningar skall vara tillfälliga.

Integration innebär att två grupper, i det här fallet svenskar och invandrare, ger upp en del av sitt väsen och sammanblandas till en ny enhet.
Sverigedemokraterna anser dock att svenskarna har en absolut rätt till att behålla och vidareutveckla sin kultur och identitet i Sverige och motsätter sig därför integration som en lösning på de problem som har uppstått som en följd av den oansvariga invandringspoltiken.

Den svenska historien och kulturarvet skall lyftas fram och levandegöras i offentliga sammanhang på ett tydligare sätt än idag.

Det offentliga stödet till invandrarföreningar och alla andra verksamheter som syftar till att befrämja främmande kulturer och identiteter I Sveriga skall dras in.
Den statsfinasierade modersmålsundervisningen skall dras in.

Svenska kyrkan är en omistlig del av den svenska traditionen. Svenska kyrkan ska därför ges möjlighet att att verka i samarbete med skolorna på det sätt som den alltid gjort i vårt land.

Inga religiösa byggnader, med en för svensk byggnadstradition främmande arkitektur, skall få byggas.

Iögonfallande religiösa eller politiska symboler, som t.ex slöja eller turban, skall inte vara tillåtna att bära i yrkesutövning av offentligt anställd peronal, då det riskerar att skada medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet.

Kraven för at få svenskt medborgarskap skall skärpas kraftigt. Grundläggande krav skall vara att man varit bosatt i landet minst tio år och att man under denna tid uppvisat en klanderfri vandel.

En återvandringsmyndighet, med syfte att stödja och hjälpa återvandrare och att samla kunskap om frivillig återvandring, skall inrättas.

1 kommentar:

Roland Lidén sa...

Det bästa förståndet

Naturligtvis är det enklare att förbruka vad som redan finns, i stället för att uppfinna och tillämpa kretslopp.
I kraftmätningen mellan tanklös förbrukning och kretslopp, är just nu den tanklösa förbrukningen totalt överlägsen, men motståndaren - det vill säga förnuftet och ansvaret - har åtminstone trätt fram på arenan.

eudesinKlotförståndet.

År det så illa att i en hårdnande värld så blir SD allt mer framgångsrika?

Roland med oro.