Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, augusti 16, 2011

Håll Sverige rent - från mohammedaner.


Invandring - eller som en del väljer att kalla det - massinvandring, är ett hett ämne. Gjort lite tafatta försök att förstå var skon klämmer. Inte vet jag om den här debattvändan var så konstruktiv, men ett och annat kom i dagen.

9 kommentarer:

Roland Lidén sa...

Inne på Ropstens blogg.
Lämnande den skrämd.

Tänkte på klädbiblioteket i Umeå,
där man både tänker och gör!

Umeå Energi kan väl också få vara med.

De strävar efter att befria sig från rollen att vara en Klimatbov!

Norrifrån sa...

Tänk om Birger Schlaug är en pajas.

ERIC SECHER sa...

Roland.
Skrämd, av vad ? Tonen ? Innehållet ?
Hur tillämpar man Klotförstånd på invandringen ?
BS pajas ??

z999 sa...

Problemet är hur man ska hålla Sverige rent från mohammedaner och samtidigt behålla rättssamhället?
BSS hade samma problem när man plötsligt insåg att det måste finnas substans bakom slagorden.

Sverige har ju haft en lång utveckling mot ett sekulariserat samhälle som jag anser har varit väldigt positiv. Invandringen av muslimer har brutit den trenden och lagen om religionsfrihet handlar inte bara längre om friheten att få tillhöra vilken religion man vill. Islam har ändrat praxis till att gälla religiösas rätt att få vara en "pine in the ass" mot ateister. Exempelvis när arbetsgivare tvingas ändra klädcodex inom ett företag för att anpassa sig till en nyanställd muslim för att inte fällas för diskriminering (om jag var arbetsgivare skulle jag lösa det problemet genom att helt enkelt sålla bort alla ansökningar med misstänkta religiösa namn, men vad får vi för samhälle i längden om problemen sopas under mattan på det sättet?).

Ett mer svenskt synsätt är att vuxna religiösa får sköta sin religion själva och antingen anpassa sig eller strunta i det och ta konsekvenserna.

Något som glöms bort i debatten är att majoriteten i alla samhällen (även i viss mån i diktaturer) bestämmer lagar och normer. Om antalet muslimer fortsätter att öka i nuvarande omfattning (från c:a 5000 till c:a 500.000 under min livstid) så kommer inte lagar och normer utgå från svenska/västerländska värderingar längre. Man ska komma ihåg att dom tar sin kultur (=synsätt) på samma allvar som vi tar våran. Visst kan folk kompromissa när man befinner sig i länder där man inte helt delar synsättet men i längden så avgör vad man har i hjärtat.

Anonym sa...

.
Eric.

Sex frågetecken på en gång.

Ska jag komma ur detta helskinnad,
så får det ta lite tid!

Roland

ERIC SECHER sa...

Roland.
Låt det ta tid ! Men hoppa gärna in på senaste inlägget, annars blir nog reflexioner olästa.

z999
Famlar efter kommentar, men föredrar att låta dina funderingar sjunka in. Det här med olikhet, och främlingskap, är ingen lätt fråga ...

z999 sa...

@Roland:
"Inne på Ropstens blogg.
Lämnande den skrämd."

App, app, app! Det är jag som tillhör extremhögern som ska skrämmas av främmande tankesätt. Håll dig på din kant!

Varg i Veum sa...

Jag tillhör dem som använder ordet "massinvandring" ofta. För att den beskriver och sammanfattar bra och lättfattligt vad dagens invandringspolitik de facto är om man lyckas ta sig förbi sina känslor och ser logiskt på saken. Min definition av ordet är:
När man tar in mer folk än man kan erbjuda ett drägligt liv till. Jag ser inte det logiska i att ta in mer folk än det finns [lågkvalificerade] arbeten till.

ERIC SECHER sa...

Varg i Veum
Bra klargörande.Inte säker på att alla håller med dig. Somliga menar nog att den är av ondo oberoende om man erbjuder arbete och drägligt liv (för dom !)
För att använda ett annat populärt ord; massinvandring kanske blir "stigamtiserande" ?
Wikipedia:
"Stigmatisering i sociologisk mening innebär ett nedvärderande utpekande, en psykologisk brännmärkning, ett "vi mot dom", ett förakt mot grupper eller enskilda personer som avviker från den egna samhällsnormen. Vanliga offer för stigmatisering i det västerländska samhället är exempelvis HBT-personer, bidragstagare, invandrare och personer med fysiska defekter eller vissa sjukdomar. Även personer som öppet uttalar motstånd mot den gängse samhällsnormen kan drabbas av stigmatisering, exempelvis homofober och nationalister"

Invandrare och nationalister drabbade av samma fenomen. Det var ett ny infallsvinkel ?

(Tack för kommentaren på Human.)