Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, augusti 22, 2011

Slumpar


Lite märkliga sammanträffanden, som vanligt.
Förra veckan trillade jag över en dokumentär om Dag Hammarskjöld ( "Fredens pris ", Stig  Holmqvist 2005). Bara för att dagen därpå läsa nyheten att FN krävde en ny kartläggning av omständigheterna kring hans död.
En liten sittning på Café String, efter långt uppehåll. Varför just idag ?
String-konstnären Paul Magnus var där. Just idag.
Tidigt i somras köpte jag två tavlor av honom, men har inte riktigt kommit över att vi aldrig sågs, kassörskan på String tog hand om köpeskillingen.
Det blev ett alster till, som nu hänger på toalettdörren. Och därmed är tavelbehovet, och alla andra matriella behov för den delen, mättade. Skämt åsido, tveklöst är jag ute på det plana partiet av lyckokurvan. Dvs mer matriell standard tillför inte mer välmående.


Hittar en gammal slump-slinga. 
Den 30 september 2009 djupt inbegripen i en diskussion på Schlaug om "det kvinnliga". Den 1 oktober dyker vers nr 28 i Tao Te Ching upp, bara så där. Den var lite småruggig.

4 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Slump eller "öppenhet"?
Ibland är synkronismen bara ett öppet sinne för vissa symboler och detaljer.

ERIC SECHER sa...

Håller med.
J Cederqvist talar om att "vara uppkopplad";
http://ericsecher.blogspot.com/2009/04/slumpen.html

Retsam sa...

Man får inte fega!

Klotförstånd kan göra framtiden möjlig :-)

KLOTFÖRSTÅND sa...

Jordens undergång måste beskrivas i förväg så att vi förstår att detta skeende har pågått länge med vår medverkan och att vi som lever nu gör det tack vare vårt vansinne.

Ska en framtid bli möjlig så krävs en mental revolution hos segraren.

Något kan vara detta: Att makten inser att kulturer som lever på Jordens villkor bör skyddas i och med att de är de frön som kan göra Jordens framtid möjlig.

År det någon som inte fattar att vi behöver ett förstånd som omfattar hela Klotet, så kan du väl göra något Kreativt, som att gå och dränka dig.

Förlåt, i stridens hetta!