Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, februari 03, 2011

Den sista biffen


Om någon är intresserad av att utmana sina uppfattningar om köttets förbannelse så rekommenderas "Den sista biffen" i sista numret (18) av läsmagasinet FILTER.
Alla har vi hört, och svalt otuggat, det där med tio kilo foder för att få ett kilo kött, att köttindustrins andel av växthusgaserna är 18% ( mer än transporter), och att det går åt 100.000 liter vatten för att få fram ett kilo kött ? Eller ?
Riktigt så enkelt är det nog inte.
(BILD: Den dagliga blodiga biffen vid cykling i Frankrike 2004)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur enkelt är det då? Är sportmurveln/köttätaren Göransson auktoritet på området nu efter att ha talat med företrädare för köttbranschen och ljugit om sojaimporten? Visst kan man bevisa vad som helst med siffror, men det går väl åt båda hållen då?

ERIC SECHER sa...

Det verkar inte enkelt alls. Vissa frågor, de som inte bara handlar om schyssta värderingar, verkar vara genuint komplexa. Köttfrågan är nog en sådan ?