Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, december 13, 2009

I andra tankar


Lånade pappas bil för att åka till IKEA och byta två bruna ekhyllor mot tre vita.
Svänger runt Mossebacke torg och knäpper på radion, Spanarna går i repris. Jonas Hallberg, Göran Everdal och Sissela Kyle iakktar trender och siar om framtiden. Det är lätt att sugas med.

Kommer ut ur Årstatunneln då det är Göran Everdals tur. Han pratar om närvarande frånvaro. Om ständiga disktraktioner, hur vi svarar i mobiltelefonen fast vi står och pratar med någon annan, hur vi stänger ner det vi håller med på datorn när det plingar till för ett nytt mejl. Everdal är som vanligt påläst, det handlar om belöningssystem. Och det är starka krafter.
Svänger in i den sista rondellen utanför varuhuset. Då först, eftersom jag varit så upptagen med att lyssna på en spaning om frånvarande närvaro, slår det mig att är att de bruna ekhyllorna är kvar hemma.
Först arg, men väldigt snart full i skratt. Fullföljer rondellen och svänger tillbaks ut på motorvägen. På så vis får jag även höra Sisela Kyles fina spaning om vårt behov av gemenskap. Att gemenskaper kanske borde ställa större krav. Nu tillhör vi gemenskaper, tex på nätet, som är anonyma och till intet förpliktigande, som man när som helst kan lämna utan konsekvenser.
På väg till IKEA för andra gången, med bruna ekhyllor i baksätet, är det mediemagasinet på radion. Bl.a om en man som fått sparken från sitt arbetsplats pga av sin blogg. Tyvärr hör jag bara inledningen. Men hinner tänka tanken att någon där uppe kanske vill varna mig ?
Egentligen bottnar nog de flesta frustrationer på en arbetsplats i bristande kommunikation.
Vilket framgår av det här sansade inlägget :-)

Inga kommentarer: