Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

onsdag, december 31, 2014

Samsyn


så här långt fram på nyårsafton borde man inte blogga mer, men det har varit så himla mycket om det här himla nyvalet att jag inte kan låta bli, efter en god hummer och lite vitt-vin, att glädjas åt att någon tycker och tänker ungefär som jag själv gjort den sista veckan …


HÄR

2 kommentarer:

Anonym sa...

Göran Greider skriver:
"Mycket snabbt övergick den där lättnaden till glädje: Sverigedemokraternas möjligheter att kidnappa svensk politik har dramatiskt minskats.

Jag anser att varje demokratiskt val är bra."

Greider menar att "demokratiska val är bra." Ändå ojar han sig över att SD fick över 800.000 svenska medborgares röst som skedde i "demokratiskt val."
Han är "glad" och menar vidare att SD:s "möjligheter att kidnappa svensk politik har dramatiskt minskats."

Alltså försöker regeringen och Alliansen stänga ute SD genom att göra ingrepp i demokratiskt val. De "kidnappar" över 800.000 svenska medborgares möjlighet att få säga sitt genom "demokratiskt val."
Egoistisk hycklare - så kallad media guru - sprider sin demagogi för att i egna trånsynta syften påverka "Det sovande folket!"
Christer


ERIC SECHER sa...


Christer,

Du har förstås rätt. Gillar man val får man acceptera utfallet.

Jag försvarar mig (Greider får tala för sig ..) med att SD får skylla sig själva, när de hotar att fälla varje regering som inte accepterar deras agenda, dvs att invandringen är den fråga som skall överskugga alla andra.

Sen skall jag erkänna att jag misstror SD. Avståndet till de odemokratiska rötterna är för kort, islamofobin (tidigare antisemitismen) är för uppenbar. Många diktatorer har kommit till makten genom val.

K - VPK -V .. kan inte samma misstro riktas mot dom ? Jo, principiellt. Kan bara för egen del säga att jag "litar på" V, men inte SD.