Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, september 30, 2013

Falskt alarm ?



SvD:s nät-upplaga innehöll häromdagen en jätteannons  med rubriken Klimthotet - en missuppfattning ? Bakom frågan ligger klimatskeptiska stockholmsinitiativet, som tydligen har gott om pengar.

Svårt att förstå hur man framhärda i sin skepsis när så många experter verkar överens. Men som vanligt, själv kan jag inte bedöma sakfrågan. Bara fortsätta framhärda i min uppfattning att även om sannolikheten inte är 100 % att människans utsläpp är orsaken till stigande medeltemperatur, eller att konsekvenserna behöver vara helt förödande, så räcker nuvarande farhågor för att vi skall dra i bromsen, och agera som om det vore 100 % säkert.

Nästa vecka tjänstgör jag i Norrköping. Med mig i väskan lägger jag Gösta Petterssons Falskt Alarm - klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt (cirka 200 sidor), dvs den bok som skeptikerna vill att vi skall läsa. Så får vi se vad som kommer ut i andra ändan ..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flera klimatforskare slår nu larm om att vi är på väg mot en kyligare period – som inte kommer att sluta förrän i mitten av detta sekel, rapporterar Daily Mail.

– Vi är redan inne i en kallare trend som jag tror kommer att hålla i sig de närmaste 15 åren. Det råder inga tvivel om att uppvärmningen från 1980- och 90-talet har stannat av, säger Anastasios Tsonis, professor vid universitetet i Wisconsin, till tidningen.

FN har ingen förklaring.
Läckta dokument visar också hur länder som stöder FN:s klimatpanel, IPCC, har krävt att mer än 1 500 ändringar görs i en massiv rapport som utkommer vart sjätte eller sjunde år, skriver Daily Mail.

Utvärderingsrapporten benämns som en ”sammanfattning för beslutsfattare” men kan enligt flera länders regeringar inte ge någon bra förklaring till varför issmältningen i Arktis tagit en abrupt paus.

Isfritt Arktis förutspåddes 2007.
Det som tidigare kallats för global uppvärmning kan egentligen visa sig vara en global nedkylning. Enligt Daily Mail har jordens temperatur endast ökat med knappa 0,8 grader celcius de senaste 150 åren på grund av koldioxid.

Daily Mail benämner också en artikel som det statsägda nyhetsmediet BBC skrev 2007 där man citerade forskaren Wieslaw Maslowski som påstod att Arktis skulle vara isfritt till sommaren 2013. Huvudrubriken i BBC:s artikel löd: Arktiska somrar isfria ‘senast 2013′.

/Karla

Anonym sa...

Det finns människor som tjänar pengar på att
vi inte förstår det dilemma som vi har handlat i.
Dessa gör mycket för att förstöra de kulturer som
ännu lever på Jordens villkor, men som inte
kan vara våra inspiratörer eftersom de mentalt
inte ännu har övervunnit världen!
Roland