Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

söndag, maj 06, 2012

Sprickor i fasadenJo, jag kommer att bänka mig framför TV:n klockan 20.00, för att se den beramade partiledardebatten.

Känns så där  pirrigt som när man går och väntar på en stor idrottsmatch. Resten av dagen är liksom bara utfyllnad. Vilket förstås är på gränsen till pinsamt, när man dag ut och dag in försöker övertala sig själv och andra att vi skall sluta jämföra oss, och att förändringar kommer underifrån.
Men jag fortsätter att intressera mig för den omvända aspekten av att " se det stora i det lilla ", dvs  att se det lilla i det stora. Att leta efter de mänskliga dragen hos de stora drakarna. Övertygad om att de egentligen är lika rädda, undrande, ofullkomliga, medkännande, fantasifulla och mänskliga som folk är mest.
Så bänkad framför TV:n kommer jag nätt och jämt att höra allt det vi redan hört, utan i stället leta efter sprickorna i fasaden. Som blottar det mänskliga. Som kan inspirera, och inge hopp.

Om man vill grunda med något, innan klockan åtta, så rekommenderas det här klippet, från moderaternas partistämma. Där Fredrik R en kort sekund släppte fram sitt tvivel på tillväxt - och konsumtionssamhällets välsignelse.

2 kommentarer:

Onkel Olof sa...

hmmm
Tänkte se "Mästarnas mästare" och då kändes det lite som detsamma...

ERIC SECHER sa...

Ha, ha .. håller med ! Vi saxade emellan ..