Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

måndag, maj 07, 2012

Dags att sätta potatisen


Kort recension av den beramade debatten.
I den ordning debattörerna var utplacerade.


Jimmie Åkesson
Kvällens vinnare. Som fick delta som en jämbördig (socialkonservativ) medtävlare, utan att en enda gång behöva försvara sin främlingsfientlighet.
Jonas Sjöstedt
Kvällens förlorare. Som får alla mina sakliga, moraliska och objektiva sympatier, men som behöver hjälp av coachen för att inte framstå som bara hetlevrad och icke verklighetsförankrad.
Gustaf Fridolin
Kvällens bleknos. Som är så långt ifrån ett grönt nytänkande man kan komma.
Stefan Löfvén
Kvällens nykomling. Som vann första ronden på knockout ( " jag har mer erfarenhet av näringslivet än ni andra tillsammans " ). Och som tar poäng även när han är på defensiven.
Fredrik Reinfeldt
Kvällens ringräv. Som vinner terräng ju längre tid käbblet pågår, utan att man berört grundläggande meningsskiljaktligheter.
Annie Lööf
Kvällens enda kvinna. Utan ett ord om feminism. Som renlärigt älskar all "valfrihet" och motsäger sig alla skattehöjningar. Maud Olofsson måste vara nöjd med sin efterföljare.
Jan Björklund
Kvällens slips. Som formtoppat med så många tillväxt-och konkurrens-argument ( i en värld som stressar ihjäl sig ) att t.o.m Fredrik bleknade.
Göran Hägglund
Kvällens spjuver. Som hade fria tyglar att skjuta på allt som rörde sig. Och som tog Löfvéns pik, om att alla partier kanske inte fanns kvar efter nästa val , på uppstuds : - Jag hoppas att ni klarar er kvar !


Regeringen - Oppositionen: 1 - 0
Reinfeldt - Löfvén: 0 - 0


Sprickor i fasaden : 0
Omställningen får vi stå för själva. Nu gäller det att sätta potatisen. Och cykla så det blöder ...


1 kommentar:

Onkel Olof sa...

En ganska bra recenssion. Det blev väldigt tydligt hur nära S och M står varandra i de flesta frågor...