Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, december 03, 2013

Slump och auktoritet




Som sjukskriven kan man roa sig med sådant man annars knappast har tid med. Man blir inte bara mer vaksam och kritisk ( livsfarligt för arbetslinjen ), utan också mer nyfiken i största allmänhet ( kanske också livsfarligt ).

Varje inlägg på Birger Schlaugs hemsida åtföljs numera av " Kanske gillar du " : fem bilder föreställande fem tidigare inlägg, som man kan klicka fram. För varje gång man öppnar sidan (samma inlägg) kommer fem nya bilder.
Redaktören/ansvarige utgivaren (?) Mika/Provoka säger att det är slumpen, men att det (troligen) finns någon koppling, till ämne, ord eller annat. 
När jag första gången gör ett tjugotal sökningar dyker bilden av ekonomiprofessor Christer Gunnarsson upp 3 (tre) gånger. 
Då blir jag lite paranoid. Just det inlägget, eller snarare intervjun i En bok en författare, var jag väldigt kritisk till. "Slumpen" har till uppgift att peka ut den som spjärnar emot ? Långsökt förstås, men en spännande tanke.
Tjugo nya sökningar utan att Gunnarsson dyker upp. Så var det med det.
Bättre då att se det som hjärngymnstik. Roligt att försöka knyta ihop de fem bilderna med dagens inlägg, associationsbanorna får jobba för högtryck, som i Så ska det låta. Vad i hela världen har de här inläggen med bragdguldet att göra ?
När fantasin tryter kan man fortsätta fundera på hur den där slumpen arbetar, bortom ansvarige utgivarens kontroll.
Och om det bara var slumpen som gjorde att jag kom att läsa mitt inlägg om Gunnarsson igen, då det i så väldigt hög grad anknyter till den pågående diskussionen om tron på auktoriteter, typ IPCC.
Här.

PS
När jag för sista gången idag går in på BS hemsida, då är han där igen, Gunnarsson !
Vad ska man tro ?




Inga kommentarer: