Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

onsdag, september 28, 2016

How to live on earth
Min kompis två trappor ner i huset skickade ett tal av indianhövdingen Floyd ´Red Crow´ Westerman ( Dansa med vargar).
Han kanske har rätt, hövdingen, det är det andliga som räknas.
Det vore trösterikt.
Har slagit mig på senare tid att nära och kära som inte längre är med oss rent fysiskt ändå är så levande. Man minns, vet hur de skulle reagerat, det går bra att ställa frågor, vi fortsätter faktiskt att leva tillsammans.In a sense America is dying, from within.
Because they have forgot the instruction how to live on earth.

Everyhthing is coming to a point where prophecy and mans inability to live on earth in a spiritual way will come to a crossroad of big problems.
As  hopiepeople believe, it is our belief, that if you are not spiritual connected to the earth and understand the spiritual reality how to live on earth it´s likely you will not make it.

Everything is spiritual, everything has a spirit. Everyhing is brought here by The Creator, the one Creator. Some people call him God, some people call him Buddha, some people call him Allah, some people call him something else. We call him Konkachila, grandfather.

We are here on earth only a few winters, then we go to the spirit world.
The spirit world is more real than most of us believe.
The spirit world is everything.

You should learn how to plant something, that´s the first connection.
You should treat all thing as spiritual, realize that we are all one family.

There is never something like the end. Like life, there is no end of life.Red Crow

19 kommentarer:

Anonym sa...

I en dröm så mötte jag en troende ateist
när vi passerade varandra så värderade vi varandra. (högt)

Dynape

Anonym sa...

"there is no end of life." - Reinkarnation.

Christer

RL sa...

"there is one start of life," - Inkarnation.

Dynape

ERIC SECHER sa...


Christer,
Med reinkarnation menas "själavandring, återfödelse". Uppfattar inte att det är den självklara innebörden av "there is no end of life". Är vi fixerade vid att det andliga måste ha en kroppslig boning ?

Roland,
Bara om man tänker i linjer, och inte i cirklar.

Roland Lidén sa...

Eric
En Linje i ett Cirkelbevis

Kul hjul.
Fyra skruvar.
En saknar skalle.
De andra är dåligt åtdragna.
Och hjulet lossnar och handlar under bilen som fortsätter förbi hjulet.
Reservskruvar råkar finnas i bilen, en granne kommer och hjälper mig.
Hans slutord är: "Vi måste hjälpa varandra."
Tilllägg: Alla skruvar har nu skalle.
Och Hjulet kan börja Cirkulera igen.

Anonym sa...

_O_O_O_O ~~~ O O O O

~ 100 år

ERIC SECHER sa...


Roland,
Vackert !

Anonym sa...

O_o_ ~~~ o O

Roland Lidén sa...

Eric
Stort tack för Red Crow!
Talande!

Anonym sa...

Eric. För att få en allt mer förnuftigare uppfattning om verkligheten behöver vi reinkarnera. Förr eller senare renar vi våra inkarnationshöljen med deras förfelade livsinställning. När individen gjort sitt arbete i människoriket sker utvecklingen på annat sätt - fysiska organismen blir överflödig!

Christer

ERIC SECHER sa...


Christer, hur har du kommit fram till att det förhåller sig på det viset ?
För mig handlar det andliga om fascination och ödmjukhet. Jag kan inte och vill inte ha någon uppfattning om att världen eller livet eller universum är inrättat på den ena eller andra sättet. Jag kan inte och vill inte veta om vi återföds.

Tor Nörretranders talar i "Märk världen" i om "det sublima".
"Det som görs av det som kallas jag görs troligen av någonting i mig som är större än jag, sa James Maxwell" ( som i fyra ekvationer kunde sammanfatta vad vi vet om elektricitet och magnetism).

Jag lever gärna i okunnighet, bara jag klarar av att visa respekt för "skapelsen".

Anonym sa...

Eric. Du, jag, var och en får leva och lära utifrån egna egenskaper, insikt och förståelse. Allt som gynnar enheten och utvecklingen i kosmos är andligt.

En fundering. Du som läkare, har du någon gång haft en patient som under operation till exempel haft nära döden upplevelse eller ut ur kroppen upplevelse? Någon som talat med dig kring detta?

Det finns alltid någon som har mer kunskap än vad man själv har. Allt beroende på vad personen upplevt i detta liv och tidigare liv.

När det gäller ditt yrke som läkare vill du då leva så - "Jag lever gärna i okunnighet"- eller vill du förstå mer? För att förstå hur något är, behöver vi veta hur det är.

Christer

ERIC SECHER sa...


Inte haft egna patienter som berättat om ut ur kroppen upplevelse eller liknande, bara hört talas om.

Bra att du frågar om arbetet. Tänker själv ibland när jag förordar "okunskap" att det inte precis inger något förtroende. Vem vill gå till en doktor som vill "leva i okunskap". Naturligtvis är det min skyldighet som läkare att vara nyfiken och försöka förstå vad som orsakar ohälsa. Men många gånger handlar det om doktorns nyfikenhet snarare än patientens. På landet (Västervik) har människor en annan inställning, de söker sent, kanske förlorar de i livslängd, men det spelar ingen roll om man ödmjukt accepterar livets gång. I stan är det istället många som lever i ständig oro för vad nästa "kontroll skall visa.

Säkert är vi olika, men min förundran och fascination över skapelsen blir oändligt mycket större om vetenskapen håller sig borta. För mig får jorden gärna var platt.

Undrar fortfarande hur du fastnade för själavandring. Det går väl inte att bevisa ?

Anonym sa...

Eric.
När det gäller "själavandring", som du skriver, är det bra om vi förstår vad själ betyder.

Visst går det att bevisa. Frågan blir då om du menar vetenskapligt eller bevisa genom egen upplevd upplevelse - insikt. De som genom vetenskap inte upplevt vad reinkarnation - "själavandring" - innebär, kan heller inte bevisa något, därmed finns inte förståelse för reinkarnation - "själavandring".

Reinkarnation - "själavandring" och vad det innebär är ett tillstånd som måste upplevas av den enskilde individen. Det kan ske genom tillexempel nära döden upplevelse, ut ur kroppen upplevelse, genom tidigare liv upplevelse. Därmed torde du fått svar på hur man kan fastna för "själavandring".

Christer

ERIC SECHER sa...


Christer,

Alla blir färgade av sina upplevelser, det är rimligt. Varje dag träffar jag patienter som utifrån sina erfarenheter har sina alldeles egna uppfattningar om sitt tillstånd. (Vi brukar prata om att respektera 3 F - egna farhågor, föreställningar och förväntningar). Inte sällan gör den objektiva/vetenskapliga information vi försöker förmedla inget intryck alls på patienten.
Problemet uppstår, tycker jag, om man hävdar att det går att dra generella slutsatser utifrån det jag upplevt. Det är lite så det låter när du skriver :

" För att få en allt mer förnuftigare uppfattning om verkligheten behöver vi reinkarnera. Förr eller senare renar vi våra inkarnationshöljen med deras förfelade livsinställning. När individen gjort sitt arbete i människoriket sker utvecklingen på annat sätt - fysiska organismen blir överflödig!"

Har jag fel ?

Anonym sa...

Eric.
Bygga system ligger till grund för verklighetsuppfattningen. Fakta sammanställs till ett logiskt tankesystem som visar sig hållbart även i levande livet - reinkarnation, "själavandring". Var och en får själv pröva hållbarheten i systemet, annars får vi aldrig den insikt som är nödvändig för självtillit och självbestämdhet.

Generalisera. Eric. Tidigare skrev du: "Säkert är vi olika, men min förundran och fascination över skapelsen blir oändligt mycket större om vetenskapen håller sig borta. För mig får jorden gärna var platt."

Litar du på dig själv och det du upplever eller?

Christer


ERIC SECHER sa...


Christer,


Min självtillit och självbestämdhet och min andlighet bygger i väldigt liten utsträckning på "fakta och logiska tankesystem". Den bygger inte på det objektivt mätbara, den är subjektiv. Lyckade möten med andra människor bygger på respekten för våra olikheter (3F). Samtidigt har vi alla som subjekt en längtan efter gemenskap. Däri ligger utmaningen.

Människan söker mening.

Anonym sa...

Eric. Med detta citat avslutar jag vår konversation på den här tråden.

"Människans väg är vägen från mörker till ljus, från okunnighet till kunskap, från dårskap till vishet, från det lägre till det högre. Det eviga livet är alltid här och nu, slutmålet kommer alltid att nås en gång och allt blir, som i sagan, gott till slut."

Christer

ERIC SECHER sa...


Tack.
Hoppas du har rätt.