Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

fredag, september 09, 2016

GlobalJane Godall

Globalisering betyder att varor kan skickas fritt över globen.
Att människor flyr och ger sig iväg, fritt över globen, är inte vad vi menar med globalisering.

Vi som befinner oss längst upp på gräddhyllan kan däremot förflytta oss som varor över globen, vi har förmånen att träffa människor från alla världens hörn.

Detta slår mig när jag läser på Facebook att Alison Curtis, from Australia, som jag cyklade med i Etiopien 2011, närvarat vid Conservation Congress på Hawaii, där Jane -Lady Schimpanse-Godall uppträder.

Vi som kan förflytta oss som varor över globen förstår nog inte riktigt vad det betyder när gränserna stängs, för människor.


Alison Curtis


3 kommentarer:

Anonym sa...

Globaliseringen är ett viktigt politiskt mål för mäktiga intressen där fri och obehindrad rörlighet av människor, varor och kapital står över det mesta. Fri rörlighet är viktigare än miljön!

I globaliseringens namn transporteras miljontals människor runt hela jordklotet. Samtidigt påstår globalister sig vara oroliga för hur vi skall klara klimatmålen. Dubbelmoralen är som piraten - den har lapp för ögat och därmed är sikten begränsad.

ChristerERIC SECHER sa...


Christer,

Texten blev otydlig, den begränsade rörligheten för människor avsåg de som flyr från krig och fattigdom. Ändrat.
Ja, naturligtvis är det dubbelmoral.
Lider de gånger jag ger mig iväg med flyget, osäker på om insättningarna till Johans solceller i Katrineholm är en tillräcklig kompensation. Enklast vore om det förbjöds.

Anonym sa...

Eric.
Var och en har sina speciella livsuppgifter och problem som ska lösas. Varje människa får också stå till svars för allt det man gjort eller inte har gjort. Om det inte var så, kan man heller inte bli mer medveten. Det handlar om att göra val - ta kontrollen över impulser som plötsligt uppstår, samt över de emotionala och mentala motiven som hela tiden gör sig till känna. Våga möta sig själv kan vara smärtsamt.

Ett fatalt misstag är att göra sådant som strider emot egen inre övertygelse. Vet man om att egna resandet - till exempel med flyg - är förkastligt, men reser ändå. Då aggerar man emot egen inre övertygelse - man har inte kontroll över sina motiv. Den som till fullo kontrollerar sina motiv, är fri!

Christer