Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

tisdag, juni 28, 2016

Tillväxt 2.0


Termodynamikens lagar säger att den totala mängden energi inte kan ökas, bara omvandlas. Det går inte att ifrågasätta på fysikens område, även om vi är många som lever som om det gick.
På det mentala området finns inte samma begränsningar. En ny inställning eller lägre förväntningar kan upplevas som ett nettotillskott av (livs)energi. Det fick jag uppleva i söndags.
På vägen ut till Arlanda lyckades jag med bedriften att lämna den ny-inhandlade reseboken på tågsätet. Det grämde mig inte särskilt mycket, det blev en nygammal på Arlanda. Mentalt noll-läge, så att säga.
På väg hem en vecka senare stannade jag till på Centralen och frågade om de möjligen sett till min kvarglömda bok. Biljettexpeditören blev borta en god stund (till de andra resenärernas förtvivlan), men till till slut kom han ut - med min bok ! Jag blev mäkta förvånad, och väldigt glad. Ett rejält tillskott av mental energi.

Vill man dra växlar på det här så betyder det att vi kan/borde byta ut den förödande materiella tillväxten mot mental. Eftersom den första är en omöjlighet och den senare fullt möjlig.
Det vore något det !

Zero

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eric. Du är på rätt väg! Gillar!

"Vill man dra växlar på det här så betyder det att vi kan/borde byta ut den förödande materiella tillväxten mot mental. Eftersom den första är en omöjlighet och den senare fullt möjlig.
Det vore något det!"

Utveckla medvetenheten genom olika form av materia. Reinkarnation!

Christer

Onkel Olof sa...

Mental utveckling är en nödvändighet för att montera ner den materiella är min tolkning...