Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

måndag, juni 27, 2016

Förvånad


Förvånad att man inte pratar mer om att folkomröstningen i Storbritannien är rådgivande. Det finns ju många exempel på att man utlyst nya omröstningar tills folket röstat "rätt". Har landet formellt begärt utträde (artikel 50 enl Lissabon) ?

4 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Vi har lärt oss mycket om hur demokrati fungerar de senaste dagarna.

Någonstans i bakhuvudet finns en känsla som säger att de små förbundsstaterna som England och Tyskland kanske är de som på sikt får de svårare att hålla ihop. Ett bättre EU skulle faktiskt kunna ge småregioner makt nog att klara sig själva. Se nu om Skottland blir en region i EU istället för en del av det brittiska imperiet.

Ja, spännande är det...

ERIC SECHER sa...


Tänk globalt - handla lokalt finns det en slogan som säger. Dvs man handlar i det lilla (det man faktiskt kan påverka) så att det kan vara ett föredöme för alla.
Jag tror att du tror att det räcker hela vägen. Har jag fel ?

Onkel Olof sa...

Det är väl en bra sammanställning :)

Jag funderar ibland så här: Vad skulle ha hänt om Ryssland var med i EU? Alltså att vi verkligen kan lägga ner hoten och verkligen ha öppna gränser.

Antagligen skulle många små lokala aktörer tjäna mest på det, alternativt regioner som Skåne-Danmark.

Någon eller några måste tjäna bra på att behålla gränserna. Min teori är att både Ryssland och USA måste ha en yttre fiende för att hålla samman de inre problemen...

ERIC SECHER sa...


Vilken bra idé, Ryssland med i EU.
Behov av yttre fiender, jo, det ser man ju t.o.m på jobbet.