Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, juni 23, 2013

Ordningsmakten har ledigt ?





Nu är jag riktigt nyfiken.

I vårt hus bor åtskilliga självutnämnda ordningsvakter, jag vill inte tro att diakonissorna är skyldiga, de brukar se till väsentligheter. Hur som helst, lite för hög ljudvolym, några fimpar vid porten, två droppar vatten på golvet i tvättstugan - det brukar räcka för att någon skall klaga. Men ingenting utlöser larmet lika snabbt som när en cykel står parkerad på innergården. Ofelbart är den märkt med en uppfordrande (handskriven) lapp fasttejpad på sadeln, inom en kvart.

Men, nu står en enväxlad skönhet fastlåst i räcket framför kyrkan, utan tillstymmelse till lapp. Och det har den gjort sedan åtminstone en vecka. Vad ska man tro ??

Det undermedvetna (System 1) levererar snabbt tänkbara förklaringar, men det långsamma medvetandet (System 2) har svårt att välja. Att det skulle vara fråga om en avgörande attitydförändring hos ordningsmakten känns osannolikt. Att cykelns odiskutabla skönhet skulle locka fram någon slags särbehandling känns lika långsökt. Att cykeln tillhör någon av diakonins högdjur är förstås en möjlighet, en mycket obehaglig sådan . Lutar mest åt spekulationen att de som vakar över våra cyklar är ett begränsat antal personer, och att semestertiden helt enkelt orsakat denna försummelse.

Återkommer säkert i samma ärende.
Se det stora i det lilla.
Se det lilla i det stora.

Inga kommentarer: