Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

söndag, april 16, 2017

Inför våra ögon


Inför våra ögon utspelar sig just nu den mest storslagna kollapsen någonsin. Den unga hetsporren vi kallar den industriella civilisationen är bara ett par hundra år gammal och kommer knappast att stå på benen särskilt länge till. Men självförtroendet är det inget fel på. Trots ett minst sagt vacklande hälsotillstånd slår den sig för bröstet, och basunerar ut att den är starkare än någonsin, att det inte finns något som rår på den . " Kom klimatförändringar ! Kom bidöd och antibiotikaresistens ! Kom sinande resurser, sabbade ekosystem och en skuldbörda av kosmiska proportioner ! Allt är under kontroll. Det behövs bara lite ny teknik, smartare konsumtion, och att tillväxten ökar".
Roms kejsare sa ungefär samma sak när deras samhällsbygge knakade i fogarna. De utlovade en ny storhetstid, tryckte nya pengar, anställde fler soldater, och utökade matransonerna med fläskkött och vin.
...

David Jonstad,  ur Jordad

4 kommentarer:

Roland Lidén sa...

Allt står väl till
säger våra Legosoldater

Men: ALLT Står Inte Väl Till

Anonym sa...

Tack för
David Jonstad

Roland

ERIC SECHER sa...


Jag tycker David Jonstad har lagt hela pusslet, "Jordad" är det klokaste och faktiskt det mest hoppingivande jag läst på länge.

Roland sa...

Se: Birger Schlaug

De utshoppade ligger i framkant ...

Som jag tidigare påpekat har jag drabbats av en sjukdom. Jag är utshoppad. Symtomen är tydliga: jag känner ingen frälsning när jag närmar mig köptempel, jag känner ingen lust när jag ser reklam och jag sitter hellre och matar duvorna än ägnar fritiden åt att shoppa. Utshoppad.
...

Konsumtionen är motor i tillväxtekonomin. Motorn sitter i ett monster som äter upp miljö och livsförutsättningar. Och vi har inte råd att stoppa det där förbannade monstret, då hotas ju tillväxten och den är heligare än livet


Längst ner efter många hyfsade inlägg så platsar ditt bra,
så här kommer det och där finns det!

ERIC SECHER sa...
Jag tycker David Jonstad har lagt hela pusslet, "Jordad" är det klokaste och faktiskt det mest hoppingivande jag läst på länge.