Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

tisdag, december 13, 2016

Heberlein


I Studio ett intervjuas Ann Heberlein om godhet med anledning av en artikel hon skrev i tidningen Fokus förra veckan. Den råa rösten i texten har blivit len i radion, men i sak är det ingen skillnad. Nämligen att det är fel att skänka till tiggare, att handlingen i första hand tillfredsställer givaren, att godhet skall skiljas från det som är rätt, och att förnuftet och inte känslorna skall styra hur man gör i liknande situationer. Heberlein har fördjupat sig i ämnet genom att bl.a läsa samordnare Martin Valfridssons utredning.
Tycker verkligen genuint illa om Heberleins attityd.
Tiggaren väljer att komma hit och tigga, vi väljer att ge, eller inte ge. Ger vi stannar de kvar, utan att påtagligt störa vår berömda ordning, annars åker de hem. Vad är problemet ? Och varför denna överlägsna och insinuanta beskrivning av kvinnan som valt att ge ?
Inbilla mig inte att även Heberlein styrs av känslor. Nämligen att det skulle kännas så himla skönt att slippa påminnas om världens orättvisor.

Heberlein är en av många som har hoppat upp på det framrusande populist-tåget, man får anstränga sig för att hitta andra sätt att ta sig fram.
Kändes lite lättare efter att ha läst Amanda Björkman i DN. Tack.

Fokus
Valfridsson
Björkman


1 kommentar:

Generös och stolt sa...

BRA SKRIVET tack!!!