Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

lördag, oktober 03, 2015

Poletten ..

Forts.
Det sjuder överallt, människor som längtar efter att ansträngning skall ha en mening. Senast i raden:
www.runningforrefugees.org

4 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Lyssnade på Kjell Bergqvist i TV4 i morse. Brutalt ärlig.
Folk "tävlar" om att vara och göra bäst och coolaste eventen för flyktingarna.

Det är bra, men samtidigt tänker jag på att Reinfeldt förlorade valet för ett år sedan när han bad oss "öppna våra hjärtan" och att många partier inklusive S svajar i frågan i rädslan att förlora någon procentenhet.

Måste det vara coolt och inne för att vi ska vara med på tåget?

Bär fortfarande med mig känslan av att vara på kongress där men med övertygelse valde att stå fast vid det man trott på hela tiden: att vi måste ha en bra integrationspolitik...

ERIC SECHER sa...

Måste vara en skön känsla !

Ja, det finns något hysteriskt över det nuvarande engagemanget. Nej, man ska nog hellre snegla på de som oförtrutet ställer upp på sina medmänniskor vare sig det är coolt eller inte.

Roland Lidén sa...

Wallenbergs bank- och industriimperium sägs ge dem indirekt kontroll över en tredjedel av Sveriges BNP. Det finns alltså gott om resurser att ta av för de Wallenbergare som vill ”öppna sina hjärtan”. Som Fredrik Reinfeldt sade. Då, när han var statsminister och ledde en regering som byggde vapenfabrik i Saudiarabien, efter påtryckningar från Marcus Wallenberg som samtidigt var styrelseordförande i vapentillverkaren Saab. Vapen. Sådana som används i krig.

Investor är Wallenbergs maktbolag. Bolaget äger bland annat Aleris. Där finns nu både före detta socialminister Göran Hägglund och före detta sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt. Aleris bedriver boenden för ensamkommande flyktingbarn. Barnen är än så länge en liten del av den totala verksamheten, men styrelsen för Aleris ”bedömer de fortsatta affärsförutsättningarna som mycket goda och förväntar en god tillväxt på sikt”.
Affärsförutsättningar. Det måste handla om fortsatt krig då. För vilka är annars förutsättningarna för dessa affärer?

ERIC SECHER sa...

Ja du Roland, är det vad man skall önska över allt, att vi kunde sopa dessa makt och profitmänniskor över bord ? Eller bättre, omöjliggöra deras existens ?