Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

onsdag, februari 01, 2012

Den andra sidan



Läser vidare i DN om överklass-safari:

Att klass är på väg tillbaka är något som professorn och kulturgeografen Irene Molina vid Uppsala universitet håller med om.
– Det är mycket tydligt. Klassbegreppet är möjligtvis annorlunda nu än på 1970-talet och tidigare, men att det har blivit mer och mer differentierat mellan grupper med olika förutsättningar – absolut, det visar i princip all forskning, säger Irene Molina.
Hon har inte tidigare hört talas om överklassafarin, men efter en beskrivning kallar hon den mycket intressant och säger att den påminner en del om hennes egen forskning. Under många år har hon studerat segregerade och stigmatiserade områden. Polariseringen och klyftorna har ökat de senaste 20 åren, säger hon.
– Min slutsats är att för att kunna förstå segregationen så måste man titta på den andra sidan, de som har resurser att välja, det vill säga de som bor i rikare områden. Hur bostads- och planeringspolitik påverkar segregationen måste man också titta på vad staten gör och inte gör, säger Irene Molina. 


Spännande, riktigt spännande. Synd bara om media-dramaturgin reducerar frågan till konventionell pajkastning. Typ KD:s underklass-safari.

SVT - RAPPORT

Inga kommentarer: