Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på Ersta sjukhus i Stockholm

lördag, augusti 19, 2017

Fatemeh


17 åriga Fatemeh Khavari fick tillstånd 2015 att tillsammans med sin familj återförenas i Sverige med storebror, som flytt från Afghanistan flera år tidigare. Idag är hon talesperson för de ungdomar som sittstrejkar på Medborgarplatsen i protest mot utvisning, till ett land som blir allt osäkrare.
Fatemeh satte sig på Myntorget den 6 augusti tillsammans med några kamrater och krävde att få tala med Migrationsverkets generaldirektör. Nu är de flera hundra som kräver samma sak. Hittills har det inte hänt. Den 23 augusti går demonstrationstillståndet ut. Idag demonstrerar de som menar att afghanerna inte har här att göra, samtidigt (?) blir det en manifestation för att stödja ungdomarna. Klockan 13.

Hussein har nu varit på plats i fyra dagar, hans svenska föräldrar i Umeå är oroliga, jag tjatar på honom att hålla dem underrättade, han får låna min mobila laddare, uppehållstillståndet går ut den 28 augusti, efter två avslag väntar han för tredje gången. Hussein verkar vara en person med tur, det kanske ordnar sig.

I förrgår kväll tog jag med sovsäck och liggunderlag och tog en ledig plats på marken. Kändes lite konstigt förstås, men när jag krupit ner och låg där under bar medborgarhimmel och lyssnade på sorlet av dari. då mådde jag bättre än någonsin. Väl medveten om att det här, som så mycket annat, gjorde jag mer för min egen än för andras skull.


Fateme i DN

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nog var det även för
eran gemensamma skull ...

R

ERIC SECHER sa...


Kan hoppas

Anonym sa...

Var ska jag lägga mina underlag?
Här blev det i dag.

"Den trädgård som vi ärvde
den vårdade vi icke"

Sven Fagerberg 1972


I dag används ordet romantiskt, förutom när det gäller kärlek som något nedsättande. En etikett att sätta på den som skönmålar något på känslomässiga grunder.
Fast jag bryr mig faktiskt inte så mycket ifall någon vill sätta en sådan etikett på mig.

"Jag har annat att göra"
"Jag ska odla min trädgård"

David Jonstad 2016
Noterad av RL 2017

ERIC SECHER sa...


!