Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

söndag, mars 04, 2012

Södra sidan



Som den nutida, rastlösa välfärdsmänniska jag är, blev 30 minuter för lång tid att bara sitta ner och vänta. Vänta på att filmen skulle börja. Dövade oron med att vandra mot T-banan och Pressbyrån, inhandla ett nummer av Arena, vandra tillbaks och hinna bläddra några sidor. Det mesta verkade svårsmält. Fastnade för en glad nyhet, om Petter Beckman som av Mångkulturellt Centrum tilldelats  KP Arnoldsons pris mot främlingfientlighet, för att ha startat tidningen Södra sidan.
Tidningen har ambitionen att bedriva vad man kallar "medborgarjournalistik".
Petter Beckan:
Det är ett förhållningssätt där man utgår från att människor är något annat än offer och passiva mottagare. Du väljer att synliggöra och stärka människor i rollen som reflekterande och problemlösande medborgare. Det handlar om att ge folk i exemplevis Skärholemn och Vårby gård första tjing på berättelsen om sitt område, att folk tilltros att få formulera både problem och lösningar. Tidningen blir en plats för diskussioner och konflikthantering.


Först tjing på berättelsen ! Kanske den springande punkten i många (orättvisa) sammanhang ?

Södra sidan

2 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Hur kan man ha "första tjing" på en diskussion eller gemensam problemlösning?

Tjing för trillingnöten i i Aladinasken!

ERIC SECHER sa...

Den liknelsen håller nog inte .. ? Berättelsen. Berättelsen om platsen där du bor. Låter rimligt att du, som bor där, får berätta den, inte vi andra. Du får första tjing på det. Trillingnöten kan vi dra lott om :)