Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

torsdag, januari 10, 2013

Collaborative consumption



Städar upp i en av byrålådorna som svämmar över, åtskilligt går att skiljas ifrån. Det blir bl.a en påse med sladdar och laddare, skall höra om EL-service är intresserade.
Som av en händelse (..) berättar vetenskapsmagasinet Klotet i P1 om "gemensam konsumtion". Det låter förstås fånigt, men jag blir otroligt upprymd. Toolpool, Streetbank, Couchsurfing .. möjligheterna är oändliga, och vinsterna flerfaldiga. Inte bara hållbarare, utan också mer lustfyllt. Att glädja andra triggar våra belöningscentra lika mycket som narkotika, brukar Stefan Einhorn framhålla.
Naturligtvis invänder någon att vi istället förskjuter konsumtionen till andra områden, t.ex flygresor till fjärran länder. Tror inte det blir nettoeffekten om man likt representanterna i programmet drivs av ansvarskänsla och helhetstänkande.

Även myrsteg räknas.
Såg för någon månad sedan att grannparet köper lösnummer av morgontidningen. Så nu lägger jag mitt ex av DN i deras inkast innan jag går till jobbet, med förbehållet att någon debattartikel kan vara utriven... I gengäld får jag massor, bl.a hjälp att vattna potatislandet.

3 kommentarer:

Onkel Olof sa...

God grannsämja för miljön alltså :)

Onkel Olof sa...

Grönsämja, med andra ord ...

ERIC SECHER sa...

!