Translate

Om mig

Mitt foto
Gift med Ewa, pappa till Sofie och Åsa, kirurg på St Görans sjukhus i Stockholm

tisdag, december 18, 2012

Små bekymmer



Krockade med bilen vid Sickla stormarknad i helgen. Mycket känslor, en del att fundera över, och goda möjligheter att tillämpa sina rättesnören ?

Det var ont om platser i julruschen, och istället för att cirkulera runt  ställde jag upp mig och inväntade att någon skulle lämna sin plats. Efter fem minuter kom tillfället. En annan parkeringssökande bil passerar då det utkörande fordonet och stannar. Jag rullar framåt och börjar svänga in mot den tomma rutan, samtidigt börjar den andra aspiranten att backa in mot samma plats. - Nej du, den här platsen är min ! Jag stannar när jag märker att han inte slutar backa, och börjar tuta. Men han fortsätter, och min vänstra främre flygel skrapar i hans vänstra sida.
Polisen avböjde per telefon att delta i vår förhandling. Om jag kört in i honom eller om han backat in i mig lyckades vi  inte bli överens om. Den nöten får försäkringsbolagen knäcka.

Glad att jag behöll lugnet. Skall inte överdriva, men det kändes faktiskt som om de dagliga funderingarna på världens orättvisor hjälpte mig att hålla distansen. Naturligtvis kommer jag att lägga fram min uppfattning, men knappast gräma mig om den här motståndaren är flinkare än jag på att blidka domarna. Man skall ju välja sina strider ..

2 kommentarer:

Onkel Olof sa...

Mest stressad borde vara mest skyldig.

ERIC SECHER sa...

Kanske.
Till saken hörde nog att hans bil var en betydligt större investering än min.